Japanse acupunctuur en yoga

NederlandsEnglishJapanese

Acupunctuur

Acupunctuur voor fysieke klachten

In mijn behandelingen richt ik me op de plek waar de pijn vandaan komt. Vaak uit pijn zich op een andere plek dan waar het vandaan komt. Ik kijk naar het hele lichaam en hoe het beweegt, op die manier komt de oorsprong van het probleem vaak snel naar voren. Door op de oorsprong van de pijn te richten wordt het probleem verholpen en zal de pijn verdwijnen. Rugklachten komen bij voorbeeld vaak vanuit de schouders, daarom behandel ik bij rugklachten dan ook vaak de schouders. 


Wanneer u voor een behandeling komt, neem ik eerst met u uw medische achtergrond en levensstijl door. Van daaruit komen we bij de huidige klachten en de beste methode voor behandeling. Ik gebruik niet uitsluitend peter3 jpgacupunctuur voor mijn behandelingen; ik maak ook gebruik van moxabustion, aromatherapy massage en andere technieken. Soms geef ik ook 'huiswerk' mee in de vorm van bewegingsoefeningen. Welke methode gebruikt wordt ligt aan de klacht en aan de client. Ik gebruik niet standaard dezelfde behandeling, het is altijd maatwerk toegespitst op uw individuele situatie. 

Behandeling voor ontspanning en om te ontstressen
Stijve spieren, een stijve nek en stijve schouders; dit zijn veel voorkomende klachten bij mensen die een druk leven leiden. een behandeling voor deze klachten ontspant de spieren direct en geeft u een comfortabel gevoel. Met deze behandeling krijgt u meer energie en u zult ook beter gaan slapen. 


Met behulp van acupunctuur geneest u sneller na een blessure.
Door het lichaam te behandelen met acupunctuur wordt het lichaam gestimuleerd om sneller te genezen. Vaak kan een blessure niet in één keer behandeld worden. Daarom verzorg ik ook behandelingen en advisering om uw sport op een zo verantwoord en veilig mogelijke manier te beoefenen en zo blessures te voorkomen. Om te herstellen van een blessure is het erg belangrijk om met oefeningen het lichaam te begeleiden zodat alle spieren en pezen gelijkmatig helen en geen problemen gaan geven in een later stadium.
Ik kijk altijd naar het hele lichaam inclusief levensstijl, trainingen en het mentale aspect om zo op alle vlakken vooruitgang te boeken.

In mijn sportbehandelingen richt ik me op de volgende speerpunten:

herstel na een blessur een gebalanceerde fysieke voorbereiding voor een wedstrijd of evenement
spierpijnherstel
advisering en sportbegeleiding voor een veilige beoefening

 


Behandeling voor vruchtbaarheid
Om zwanger te raken is het erg belangrijk dat het lichaam in balans is. Het kan soms voorkomen dat moeilijk is om zwanger te worden omdat het lichaam nog niet klaar is om een kind te dragen. Er kunnen veel redenen voor zijn zoals stress, hormonen onbalans, enzovoort. Als die factoren verholpen zijn, is de kans om zanger te worden vele malen groter. In mijn behandelingen richt ik me op het hele lichaam en levensstijl en bereid het lichaam zo voor op het dragen van een kind. 

Acupunctuur en massage for zwangere vrouwen
Soms hebben vrouwen tijdens de zwangerschap last van specifieke klachten. Deze klachten kunnen op verschillende manieren worden verholpen. Een paar van de meest voorkomende klachten die behandel zijn: hoofdpijn, zwangerschapsmisselijkheid, verkoudheid, stijfheid, zenuwpijnen, slaapproblemen, slap gevoel.
Door het behandelen van dit soort klachten wordt een zwangerschap een stuk comfortabeler.


Voor schoonheidsbehandeling is het belangrijk om te richten op balans in het hele lichaam.
Een uitgebalanceerd lichaam en geest zorgen ervoor dat je je comfortabeler voelt met je eigen lichaam. Door het stimuleren van de bloedsomloop wordt zuurstof beter door het lichaam getransporteerd en worden afvalstoffen beter afgevoerd. Dit resulteert in een fris lichaam en een goede hormonen balans. FaceneedleJikky

Ik richt me met schoonheidsbehandeling op:
Van binnen uit creëren van balans in het lichaam.
Verbeteren van de huid
het aanpakken van acne, oedeem, rimpels, verslapte huid

Voor schoonheidsbehandelingen maak ik gebruik van onder andere acupunctuur, Indiase Hoofdmassage en Aromatherapie massage.