Japanse acupunctuur en yoga

NederlandsEnglishJapanese

Behandeltechnieken

Ik ben gekwalificeerd in elk van onderstaande methodes en pas deze toe afhankelijk van de situatie en de wensen van de klant. 

Japanse acupunctuurneadel
In de zesde eeuw kwam Chinese acupunctuur naar Japan waar het zich ontwikkelde tot een stijl die anders is dan de Chinese en Koreaanse stijlen. Japanse acupunctuur is sterk door westerse geneeskunde beïnvloedt sinds de 18e eeuw waardoor er sterk vanuit de wetenschap wordt gewerkt. Waar in Chinese acupunctuur ook sterk gebruik gemaakt wordt van kruiden, wordt in Japanse acupunctuur veel gebruik gemaakt van moxibustie. Er is ook meer gebruik van palpatie, het voelen van het lichaam van de patiënt om tot de juiste diagnose te komen. De fijne naalden (ter dikte van een haar) worden ook door aanraking van de huid op de juiste plaats ingebracht. In Japanse acupunctuur zijn de naalden dunner en kleiner dan in de Chinese acupunctuur en worden niet diep in de huid gebracht. Daarom is de behandeling over het algemeen wat subtieler; normaalgesproken voelen patiënten de naalden niet. Hierdoor is behandeling van jonge kinderen, gevoelige mensen en verzwakte mensen goed mogelijk. 
In het algemeen richt acupunctuur zich op de kern van een probleem en worden de symptomen in de behandeling van die kern meegenomen. 
Diagnose vindt plaats door te voelen en uiteraard na een interview over de medische geschiedenis van de patiënt.
Soms wordt ook gebruik gemaakt van lichte elektrische schokken, deze versnellen het herstel. 

Moxibustie moxa55
Moxibustie (ook wel bekend onder de naam moxa) is een techniek die de witte bloedcellen in het lichaam stimuleerd. Door moxibustie op specifieke plaatsen toe te passen worden de witte bloedcellen geactiveerd. Deze witte bloedcellen werken binnen het afweersysteem en door ze te activeren wordt het afweersysteem versterkt. Moxibustie werkt met een soort wierook gemaakt van Bijvoet (Artemisia vulgaris). Zodra de Moxa heet wordt, zal het lichaam reageren door meer witte bloedcellen aan te maken waar de moxa brandt. 
MoxaMoxa kan erg heet worden maar zal geen blijvende schade aan de huid veroorzaken. Na zo'n 15 seconden na het heetste moment zal de hitte snel afnemen. Ik maak gebruik van directe en indirecte moxabustie. Het verschil tussen deze is dat directe moxa direct op de huid geplaatst en aangestoken wordt. Indirecte moxa wordt er iets tussen de moxa en de huid geplaatst of wordt de moxa boven in plaats van op de huid geplaatst.


Aromatherapie massageOliemassage Jikky
Aromatherapie massage is een massagestijl waar gebruik gemaakt wordt van etherische oliën. Arom atherapie massage is al meer dan 6000 jaar in gebruik in verschillende culturen en voor verschillende doeleinden. Tegenwoordig worden etherische oliën volop gebruikt als middel voor genezing. De oliën worden bij aromatherapie massage in de huid gemasseerd of geinhaleerd. Zo komen ze in de bloedbaan en in de hersenen en hebben een positief effect op de zenuwen. Aromaterhapie massage wordt gebruikt voor onder andere infecties, stress behandeling en andere gezondheidsproblemen. Ook voor schoonheidsbehandeling en mentale klachten kan aromatherapie massage gebruikt worden.  


Indiase hoofdmassage (Champissage)
headmassage2Indiase hoofdmassage komt uit de Ayurvedische traditie en is gericht op het
ontspannen van lichaam en geest door het masseren van hoofd, schouders, armen en gezicht. Deze techniek kan klachtne als hoofdpijn, stijve nek, stijve spieren en stress verhelpen. Zweedse massage
Zweedse massage stimuleert de bloedsomloop en ontspant het lichaam. Met deze techniek wordt ook de flexibiliteit van het lichaam vergroot. Met lange strijkende bewegingen worden spieren gewreven. Op deze manier ontspant het hele lichaam. Deze massage techniek vergroot de hoeveelheid zuurstof in het bloed en verlaagt de hoeveelheid spierzuren. Dit leidt tot een verbeterde bloedsomloop. Zweedse massage maakt u meer ontspannen en vermindert spierpijn.