Japanse acupunctuur en yoga

NederlandsEnglishJapanese

Feedback

Please leave your feedback

 Reactie's
07:08 21-08-2020
Annette Veenema
Ik heb me aangemeld voor behandeling bij Eriko, omdat ik dacht dat ik overgangsklachten had en daarbij behorende stemmingswisselingen, nachtelijk zweten, onrustige benen en hardkloppingen. Daarnaast was ik gedurende de jaren wat zwaarder geworden. Leek me logisch en passend bij mijn leeftijd. Op 29 mei 2020 is de behandeling gestart. Eriko ontdekte dat ik lichamelijk uitgeput was (Waar zij mij ook aanraakte, alles was extreem gevoelig), daardoor slecht sliep enz. We zijn naast de behandeling met accupunctuur begonnen met ontgiften. Dagelijks sla/salade en geen aardappelen, pasta en brood meer. Na een paar weken merkte ik al groot verschil. Ik hield minder vocht vast en sliep beter. Geen last meer van onrustige benen. Inmiddels ben ik 12 weken verder, ben ik 10 kilo vocht kwijt, is mijn bespiering en conditie sterk verbeterd en heb ik geen last meer van stemmingswisselingen. Ik hou geen vocht meer vast en mijn lijf is niet meer zo gevoelig. Het eetpatroon hou ik vast. Ik voel me hierdoor energieker en heb geen last meer van suikerdips. Dankzij internet zijn er genoeg lekkere recepten te vinden en ook uit eten gaan is geen enkel probleem. Ik ben heel enthousiast over de behandeling en nieuwe leefstijl. Overigens doet mijn man mee in de gezonde leefstijl en ook hij is 10 kilo kwijt en heeft een betere conditie.
15:07 15-07-2019
Fiona
Op advies van een collega ben ik bij Eriko terecht gekomen. Al meerdere jaren had ik slaapproblemen. Ik werd elke nacht rond 03.00/04.00 uur wakker. Al na 2 sessies hadden de behandelingen van Eriko resultaat. Ik slaap nu veel langer door. Eriko weet precies hoe ze mij kan helpen. Een aanrader voor iedereen.
18:06 11-06-2019
Tamar vd Meer
Begin maart heb ik de diagnose fibromyalgie gehad daaraan vast hangend is dat ik al vele jaren met wekelijks migraine heb te doen en hiervoor al vele wegen heb bewandeld maar hier nog nooit iets voor heeft geholpen. tot ik ook via via bij Eriko terecht ben gekomen en daar nu een behandeling of 6 heb gehad. Al vanaf het begin voel ik mijn lichaam veranderen en tot mijn verbazing is ook de heftigheid en wekelijkse migraine sterk aan het afnemen ook weet Eriko weer balans en energie in mijn lichaam te brengen!
En ben dan ook zeer tevreden over de vakkundige behandelingen van Eriko.
Dank je wel
10:06 03-06-2019
Epy
Eriko is heel kundig, gaat heel rustig maar grondig te werk. Omdat ze ook huiswerk mee geeft, ben je tussen de behandelingen door ook met het herstel bezig. Ze heeft mij in een korte tijd van een hardnekkige elleboogblessure afgeholpen. Echt super!
11:05 18-05-2019
Paulien Hoekstra
Vorige maand ben ik via een wandelmaatje bij Eriko terecht gekomen met een hak probleem. Het advies wat ik van mijn vorige behandelaar mee kreeg was een bezoek aan een podoloog voor inlegzolen. Omdat dit voor mij niet goed voelde, wilde ik graag advies van Eriko. Na drie behandelingen is mijn klacht zo goed als over. Het probleem lag niet in mijn hak, maar kwam uit mijn rug en door een verkeerde houding. Ik doe iedere dag een aantal oefeningen en denk nu goed om mijn houding. Ik wandel heel erg graag en zou het verschrikkelijk vinden om dat op te moeten geven. Ben er nu van overtuigd dat dat niet hoeft. En dat met dank aan Eriko. Zij weet precies waar ze mee bezig is en ik heb alle vetrouwen in haar. Ik ben heel erg tevreden!!
17:11 08-11-2018
Simone
Ik kwam bij Eriko met verschillende spanningsklachten. M’n lichaam was in z’n geheel erg stijf. Eriko heeft mij behandeld met moxa ipv naalden. Al de dag na de behandeling voelde m’n lichaam minder stijf! Ik kon m’n nek weer spoepel en verder draaien en ook m’n heupen waren soepeler! De sfeer bij Eriko is erg gemoedelijk en ontspannen! En na een behandeling voel ik me al zoveel beter!
22:09 16-09-2018
Ilse siems
In december vorig jaar ben ik thuis komen te zitten met een burn-out. Door de hoge stress kreeg ik veel lichamelijke klachten. Zoals nek en rugpijn. Ik ben nu een poosje in behandeling bij Eriko. En zij helpt me bij het ontspannen en de spanning uit mijn lichaam te krijgen. Ik merk veel verbetering in mijn energie en de lichamelijke klachten komen steeds meer op de achtergrond te staan. Eriko weet precies de punten in mijn lichaam te vinden waar ze mee aan de slag moet. Ze is proffesioneel en erg bekwaam in haar vak! Een aanrader voor iedereen!
16:11 08-11-2017
Sjoerd Sijens
Ik ben nu een aantal weken onder behandeling voor mijn (onder)rug-problemen. De pijn/stijfheid was hefig maar na een aantal behandelingen trad daar verbetering in op. Door de scan van het lichaam bleek dat er weinig energie was, het lichaam uit balans was en dat dat zich openbaarde op de voor mij zwakke plek, de onderrug. Eriko weet uiterst precies, in een ontspannen setting, de pijnpunten in het lichaam te vinden en die vervolgens ook te behandelen middels de acupunctuur. OP dit moment ben ik vrijwel pijvrij, maar nog wel onder behandeling. Ik ben ervan overtuigd dat Eriko het voor elkaar gaat krijgen om de pijn helemaal weg te nemen. Ik ben erg tevreden. Dankjewel Eriko!!
14:08 03-08-2017
Wiep-Fenna de Jong
Eriko heeft mij in slechts vier behandelingen grootdeels van een chronische heupblessure afgeholpen. Met haar handen 'leest' ze je lijf en behandelt de pijnpunten. Voor mij heeft deze aanpak heel goed gewerkt! Het herstel gaat, nu mijn lichaam weer in balans is, heel goed. Dank je zeer Eriko, groetjes Wiep
08:06 01-06-2017
Tjalle de Jong
Mijn gebroken heup herstelde vrij vlot, maar ik bleef enorm veel pijn houden in mijn been. Ben naar Eriko gegaan en na de eerste behandeling voelde ik me als een kind zo blij met de afname van de pijn en de soepelheid van mijn been. Ik ga af en toe terug als ik denk dat het nodig is. Dat geeft iedere keer weer verbetering.
11:03 27-03-2017
Lysbeth
Ik kwam bij Eriko i.v.m. herhaaldelijke nekklachten. Ik kon aan de rechterkant niet verder kijken dan over mijn schouder, deze blokkeerde en was pijnlijk. Eriko is hier mee aan de slag gegaan, waarna zij ontdekte dat het hele lichaam uit balans was geraakt en dat daardoor de nekklachten ook kunnen ontstaan. Een dag na de eerste behandeling had ik met de nekklachten al gelijk goed resultaat, ik kon gelijk al veel verder over mijn schouder kijken en het was niet pijnlijk meer. Nadien nog 5 behandelingen gehad betreft het hele lichaam, mijn rug is soepeler en voel mij nu ook veel beter in mijn vel zitten. Ook had ik voorheen meer last van hoofdpijn en had ik last van veel negatieve dromen(hierdoor slecht slapen). De hoofdpijn klachten en de dromen zijn verminderd, ik slaap nu ook veel beter.
Bijzonder hoe Eriko het voor elkaar krijgt, ik ben dan ook zeer tevreden over de behandelingen!
18:02 24-02-2017
Petra Terpstra
Ik kwam bij Eriko terecht vanwege pijn aan voet waardoor ik niet echt lekker meer kon lopen. Wandelen ging al helemaal niet meer. Na een aantal behandelingen van Eriko kan ik weer wandelen met de hond. Bleek veel vocht vast te houden in mijn benen en slechte doorbloeding in het lichaam. Met accupuntuur, massage en cupping gaat heteen stuk beter.Kom nu 1 keer in 3 maanden ongeveer op herhaling dan pakt ze mijn hele lichaam even. Bevalt mij prima. Ze is relaxt en weet wat ze aan het doen is.
09:12 14-12-2016
UH
Voor een langdurige schouder blessure ben ik bij Eriko gekomen. Na enkele behandelingen ging de pijn weg. Daarna heeft ze nog een knie probleem opgelost. Ik ga maandelijks nog langs voor het in balans houden van mijn lichaam i.v.m. veel zitten werk. Eriko geeft ook aan wat je zelf kan doen om bepaalde klachten te voorkomen. Ik ben zeer tevreden.
14:12 09-12-2016
Petra Westerbeek
Sinds 2009 loop ik met hevige rug- en nekklachten, inmiddels ben ik 2x geopereerd aan mijn rug en 1x aan mijn nek. Tevens ben ik hypermobiel. Neurologisch gezien konden de artsen mij niet meer verder helpen maar liep als een oude vrouw (ben 43 jaar) en begon vocht vast te houden. Via via ben ik bij Eriko terecht gekomen en al na 1 behandeling liep ik beter. Ik kan weer "gewoon" lopen.
12:12 07-12-2016
Elisabeth
Plotseling kreeg ik elke dag enorme pijn. Ben ziekenhuis in ziekenhuis uit gegaan om de oorzaak te achterhalen. Na een half jaar was de conclusie dat ik fybromyalgie had en daar is weinig aan te doen, behalve sporten en ontspannen maar dat laatste is vooral makkelijker gezegd dan gedaan. Via via hoorde ik over Eriko en heb een afspraak gemaakt uit wanhoop. Na 1 behandeling voelde ik me al beter en had minder pijn, na een aantal behandelingen was ik pijn vrij. Eriko is enorm kundig en pakt de oorzaak aan. De behandelingen zijn niet pijnlijk. Eriko legt duidelijk uit wat je zelf kan doen om je klachten te verminderen. Ik ben heel erg tevreden en blij dat ik bij haar terecht ben gekomen.
09:11 29-11-2016
Marleen
11 november 2016
Ik had een aantal vage lichamelijke klachten waar ik al een tijdje mee rondliep. Naar de huisarts hoefde ik niet te gaan, want ik wist dat hij niks voor me kon doen.
Toen kwam ik Eriko tegen, en nadat we even gepraat hadden, voelde ik me erg op mijn gemak met haar. Ik was vooral onder de indruk van haar kennis over het menselik lichaam en haar holistische visie.
Ik had een hele stressvolle periode achter de rug; een gevoelige maag, nekklachten, menstruatieklachten, een opgezwollen gevoel in mijn keel en ik was aan het herstellen van een zenuwontsteking in mijn onderrug.
Eriko heeft eerst mijn hele lichaam gecontroleerd; ze wist precies de pijnpunten aan te raken en kon duidelijk de verbanden en oorzaken aan me uitleggen.
Ik heb een aantal praktische tips gekregen waaronder voedingsadvies en massageplekken die ik zelf elke dag kan masseren. De moxa die ze op mijn lichaam plaatste werd heel heet. Het plaatsen van de naalden voelde helemaal niet onaangenaam (daar had ik wel een beetje tegenop gezien). Het voelde eigenlijk wel fijn, omdat ik het gevoel had dat er veel spanning uit mijn lichaam kwam. Eriko kon ook gelijk resultaat zien en ik kon dat voelen. Pijnlijke plekken waren binnen 10 minuten veel zachter, minder gespannen en minder pijnlijk. De basis van al mijn klachten lag in mijn onderrug.
Ik ben dankbaar dat ik Eriko tegengekomen ben. Het is namelijk niet makkelijk om een goeie acupuncturist te vinden. Met haar tips kan ik zelf aan de slag om mijn lichaam meer in balans te te brengen en te houden.
Ik heb het gevoel dat ik al met 1 behandeling een grote stap vooruit gezet heb naar een gezonder lichaam.
De ochtend na de behandeling werd in ongesteld. Dit was eigenlijk een aantal dagen te vroeg, aangezien mijn cyclus zeer regelmatig is. Voor het eerst in 20 jaar ben ik mijn menstruatie pijnvrij doorlopen: geen buikkrampen, geen hoofdpijn, geen pijnlijke borsten en geen slecht humeur. Ik kon het bijna niet geloven, aangezien ik normaal gesproken zonder pijnstillers de dag niet doorkom!
Nogmaals hartelijk dank daarvoor Eriko!
10:09 07-09-2016
FJ
Door een ongelukje had ik een winkelhaak bovenaan in mijn kuit, toen de 9 hechtingen eruit waren wilde de wond maar niet helen. Ik ben naar Eriko gegaan en ja ongelooflijk, 's morgens behandeld en 's avonds was hij voor de helft dicht. 2 dagen later weer geweest en de volgende dag was hij helemaal dicht. Super!!
09:08 29-08-2016
Annet Sonneveld
Door de positieve verhalen van verschillende familieleden kwam ik bij Eriko terecht met schouder en rugklachten. Eriko richt zich op je hele lichaam om te kijken/ voelen waar de balans verstoringen vandaan komen. Ze is heel goed in staat de pijnpunten te vinden en kan benoemen waar ik last van heb. Dit heeft me bewuster gemaakt van mijn eigen lichaam. Naast de behandelingen geeft Eriko duidelijke adviezen hoe je je eigen klachten kunt behandelen. Na een serie van behandelingen zijn mijn klachten bijna
verdwenen. Ik ben zeer tevreden!
11:03 23-03-2016
Duco Kramer, Aldeboarn
Ik kwam voor het eerst bij Nagomi vanwege een chronische sportblessure. Eriko was me aangeraden door mijn vrouw die accepunctuurbehandeling kreeg ivm een breuk die maar slecht wilde genezen. Ik kwam bij Nagomi vanwege een chronische sportblessure. Eriko heeft me geweldig bij geholpen om van de zeurende pijn in de heup en knie af te komen. Haar vaardige handen lezen het lichaam, zo lijkt het wel. Ze voelt bij de pols, de vingers, de tenen. Met superdunne naaldjes en geurige, hete plakkers gaat ze de klachten te lijf. Erg comfortabel door de lekkere warme infrarood-lamp. Tijdens de eerste paar behandelingen kwamen we er achter dat ook mijn allergische aandoening onderdrukt kan worden door het systeem op de goede plekken te ondersteunen. Ik ben heel tevreden over de behandeling en weet intussen ook dat Eriko een prima massage in haar handen heeft.
09:02 24-02-2016
Nienke Wulff
Voorjaar 2015 heb ik mijn been gebroken alhoewel de breuk na een tijdje genezen was bleef ik last houden van vooral mijn nek en schouders.
In oktober 2015 ben ik via via bij Eriko terecht gekomen. Zij is toen begonnen met behandelen. Dit had na een aantal behandelingen al een goed resultaat.
Ook kreeg ik adviezen mee m.b.t. oefeningen. Tijdens het behandelen bleek er ook nog wel wat mis te zijn met mijn been dit heeft Eriko ook opgelost.
2 weken geleden ben ik heel hard op mijn stuitje gevallen ik ben toen 2 dagen later na Eriko geweest. Na een week had ik al veel minder last.
Ik kan Eriko dan ook van harte aanbevelen!
19:02 18-02-2016
Johanna
Vanaf mijn puberteit al migraine en veel hoofdpijn gehad. Mijn schoonmoeder wist dat en stelde voor om eens acupunctuur te proberen en zo ben ik in contact gekomen met Eriko. Ik ben nu een paar keer geweest en voel zeker verschil. Verder voel je je meteen op je gemak bij Eriko, neemt ze de tijd om vragen te beantwoorden. Ik ervaar de behandelingen als zeer positief.
21:12 13-12-2015
Kim Jacobi
Door positieve reacties van andere cliënten van Eriko ben ik bij haar terecht gekomen. Ik heb twee keer een oogzenuwontsteking gehad, waardoor mijn zicht en energie verminderd was. Daarnaast rijd ik op internationaal niveau in de paardensport en vergt het trainen van de paarden veel van mijn lijf.
Na de behandelingen van Eriko voel ik mijn paarden veel beter aan en kan ik mijn lijf beter ontspannen. Ik ben veel fitter, heb meer energie en mijn oogzicht is meer dan 100% geworden.
Een paar weken geleden had ik enorm last van mijn arm met uitstraling naar mijn hand. Eriko was op vakantie dus ben ik naar de fysio gegaan. Dat hielp niet. Vervolgens ben ik bij de huisarts geweest. Deze kon mij ook niet helpen. Gelukkig was Eriko na 10 dagen weer thuis en kon ze mij behandelen. Na 1 behandeling was het al stukken verbeterd, na 2 behandelingen was het nare gevoel weg.
Naast de goede behandelingen kan Eriko heel goed kan uitleggen waar bepaalde klachten vandaan komen. Ze gaat op zoek naar de oorzaak in plaats van het gevolg te behandelen. Ze geeft goede adviezen en oefeningen mee. Ik ben heel tevreden!
14:03 27-03-2015
Karin Peeters
Na een lange periode met slechte weerstand en vage kwaaltjes, waagde ik me - de doktor vond niets- voor het eerst aan acupunctuur. Ondanks de taalbariere, voelde Eriko mijn lijf haarfijn aan. "Do you sleep good?" Nou nee dus, maar ik had er al mee leren leven. Eriko heeft me daaropvolgend in vijf sessies behandeld, waarbij ik keer op keer beter kon slapen & mijn lijf eindelijk de rust vond om te herstellen. Heel bijzonder dat ik door de behandelingen nu mijn eigen lijf beter aanvoel. En met de tips&trucs van Eriko heb ik nu zelf ook 'instrumenten' om mijn lijf tot slapen te brengen.
12:02 16-02-2015
Ciska Voorn
Al jaren loop ik te tobben met slijmbeurs- en slijmvliesontstekingen in mijn voet, knieën en heupen. Van het een komt steeds weer het ander... Ik ben al bij de huisarts, orthopeed, fysio, osteopaat en een orthomanuele arts geweest, maar niets heeft echt geholpen.
Eriko probeert nu mijn hele lichaam weer in balans te krijgen met vrijwel pijnloze acupunctuur,electrotherapie en massage en het begint langzaam te werken.
Bij Eriko voel ik me prima op mijn gemak en na de behandeling ben ik heerlijk vermoeid en ontspannen. Verplicht rust houden dus!
15:02 07-02-2015
M. T.
私はもともとマイナス思考な所があり、物事を先に先に不安に感じてしまう事が時々ありました。
それは歳を追うごとにひどくなってしまい、不安からくる体調不良(冷や汗が急にでたり、過呼吸、不眠など)に何年か悩まされてきました。心療内科へ行き、精神を安定させる薬や睡眠薬も飲むようになり先が見えない日々を過ごしていたところに、同級生だった江里子さんに久しぶりに会い、鍼をしてもらう機会がありました。
まず身体を見てもらうと、わたしの不調をすぐに見つけてくれました。精神面で弱い部分があり、薬も飲むようになってしまった事を話すと鍼灸による治療をしっかりしてくれ、また鍼灸だけでなく江里子さん自身が悩みを聞いてくれて、改善するためにはどうしたらいいかなどアドバイスなども話してくれてとてもリラックス出来る素敵な時間を過ごす事が出来ました。
そしてなんと約1年半飲み続けていた薬をその日からぴたっと飲まなくて大丈夫な自分に戻れたんです!
自分でも信じれないけど、しっかりと自分をコントロール出来るようになり、不安からくる体調の乱れもみるみる改善していきました。あのタイミングで江里子さんに鍼灸をしてもらい、先の見えない辛い時期から抜け出せた事は私の人生を一気に素晴らしいものに変えてくれました。
本当に感謝しています。
20:11 18-11-2014
Naoko Okano
I had a back pain and got an acupuncture treatment from Eriko.
She is very gentle, so I didn't feel any needle pain with her treatment.
And after that my back pain was pretty much gone.
That was great experience for me and want to say thank you to Eriko.
20:11 18-11-2014
Abbie
29 years old Job: PhD student, but also very active walking, cycling, running Comments on Eriko's acupuncture: I met Eriko whilst traveling around China and suffering from plantar fasciitis. I had tried all sorts of treatments (massage, icing, stretching), however Eriko's treatment definitely created a significant improvement in my condition. Eriko takes a full body approach, and I soon realised that her work on my back and shoulders was actually translating to real reductions in pain through my feet and less tension in my lower legs. As a result I really recommend Eriko's acupuncture treatment to anyone with muscle pain that they can't shift. It may well surprise you!

20:11 18-11-2014
Anne Sophie
Vorig jaar heeft Eriko mij behandeld voor een aantal klachten: uitgevallen wimpers, weinig energie en een pijnlijke knobbel in mijn hand (triggerfinger).
Na een uitgebreide intake zijn we een serie van acupunctuur behandelingen gestart. Tot mijn verbazing begonnen mijn wimpers alweer te groeien na de eerste behandeling. Geleidelijk aan verminderde ook de andere klachten.
De knobbel in mijn hand is ook verholpen. Dit terwijl ik 3 jaar geleden een injectie kreeg in de pees met de mededeling dat wanneer het terug zou komen er waarschijnlijk operatieve verwijdering van de knobbel nodig was. Naar mijn idee hadden mijn klachten iets te maken met mijn lichamelijke weerstand en een verstoring daarvan. Eriko heeft heel goed ingeschat waar de klachten vandaan kwamen en hoe ze deze kon verhelpen. De behandelingen heb ik als heel prettig ervaren. Eriko is professioneel, stelt je op je gemak en er is ruimte om te bespreken hoe je de behandeling ervaart. Naast ontspannen behandelingen en positief resultaat kreeg ik van haar ook hele bruikbare tips over voeding, drukpunten en zelfmassage.
20:11 18-11-2014
M. T.
Because I have got backache, I have had trouble in my life.
My wife introduced me her friend who is a practitioner in acupuncture and
moxibustion.
But his acupuncture needle was a little thick, I have felt painful, I did
not feel any effect.

My Japanese friends have introduced me Eriko who is a famous practitioner in
acupuncture and moxibustion at Kunming City.
I am a man, but am afraid of acupuncture.
I tried Eriko's acupuncture, I was surprised that I did not feel painful any
more, besides her acupuncture worked immediately.
I tried just twice, I got well soon.

You must try her acupuncture soon!
20:11 18-11-2014
Colin Flahive
I have a neck injury from a car accident fourteen years ago. I have spent the last decade seeing physical therapists, massage therapists, chiropractors and an assortment of other healers. I have many times found temporary relief, but never a solution to the constant pain and numbness caused by my accident. I am an avid climber, skier and soccer player but have had difficulty with all of these since my injury. After a series of sessions with Eriko I experienced a noticeable change in my body. Soon I was able to return to sport and have since lived a much more comfortable life. After seeing a number of other acupuncturists all over the world, I feel comfortable saying that Eriko is the best. I highly recommend her treatments.
20:11 18-11-2014
S. O. L.
I used to have serious cramps while working in Japan and that only got worse and worse. I couldn't stand it without pain killer every period. Another situation I used to have was that I couldn't be pregnant for 3 years after I got married, so to solve these problems, I started seeing Eriko's acupuncture.
Regarding acupuncture, I don't doubt and have any worries from the beginning since I had done it in Japan and felt effects such as feeling warmer in my body and no more pain in shoulders. And some of my family and relatives also continue acupuncture treatment and I knew their situation got improved.
Some of my Japanese friends said "I'm afraid of acupuncture treatment", "it seems not clean." or "Just can't believe it".... What a pity! These people have such a bad stereotype image about acupuncture! I tell you, what you need is the only great acupuncture treatment once, and you can feel your body gets better...! The point here is that you need to meet "great" acupuncture practitioner. The one who listens your worries and problems, who can tell exactly how your body is only from touching your back. Eriko is just like that. In every treatment, she could point out exactly what I was bothered as if she has psychic power and cured them pretty well. People often don't understand our own body situations even if many of us don't admit it. Then, you go see trustable acupuncture practitioner on a regular basis, they help your body situation before it's aggravating. Chronic symptoms can even be cured.
My serious cramps was gone after a few treatments and I got pregnant as well.
To meet reliable acupuncture practitioner makes your life healthier and helps you have a wonderful healthy life. You've got very lucky to live close to Eriko and can enjoy her treatment regularly!
鍼灸に関しての文章(なぜ鍼灸を受けたのか、どこが悪かったのか)

仕事を始めてから、生理痛が極端に悪化してしまい、毎回鎮痛剤を飲まないと生活できないくらいに痛かったのを治したいと思っていたのと、結婚して3年経っても子供を授からなかったので、それらを改善したいと思い、江里子さんの鍼灸に通い始めました。
鍼灸については、日本でも受けたことがあり、体が温かくなったり肩こりが楽になったりする効果を感じてましたし、日本で継続的に鍼灸治療を受けている家族や親戚がいてその効果について知っていたので、疑いや迷いはなかったです。
日本人の知人の中にも、鍼は怖い、不衛生だから嫌だ、鍼治療を信じられない、など言ってる人もいますが、実に残念!つまらない先入観にとらわれてる!と思います。一度、きちんとした先生の鍼治療を受ければ、体の調子が良くなることをすぐに実感できるのですから。ただ、この「きちんとした先生」というのがポイントなのだと思います。カウンセリングでこちらの不安や不調を聞いてくれ、触診だけで患者の状態をずばりわかってくれるような先生。江里子先生はまさにそんな先生でした。毎回、超能力者のように、私の体の不調を言い当て、見事にそれを改善させてくれました。自分の体のことは、わかっているようでわかっていないことの方が多いと思いますが、定期的に信頼できる先生に診てもらうことで、状況が悪化する前に手を打つことができます。慢性的な症状も改善させることだってできます。
悩んでいた生理痛は、治療を開始してまもなく、嘘のようになくなりました。なんと子供も授かりました。
信頼できる鍼灸の先生との出会いは、健康を保ち素晴らしい人生を送ることを可能にしてくれます。江里子先生の近くに住み日常的に治療を受けられるなんて、とってもラッキーですよ!
20:11 18-11-2014
Brezo Aramburu Ruiz
"A friend of mine recommend me cause I hurt my elbow.
In general I did not feel very comfortable: stress, fatigue and always felt cold.
I also had other problems like ache in the cervical, the back and a very painful period.

Eriko is a great professional with a deep knowledge of the body.
She helped me during almost 4 months treating each problem. I felt a positive effect since the first session and saw the evolution and the improvement.
I strongly recommend her."
20:11 18-11-2014
Frank Hitman
Ik ben voor het eerst door Eriko behandeld voor een hardloop blessure aan mijn knie. Ik organiseer hele actieve reizen met veel bergwandelingen en fietstochten, dus ik wou zo snel mogelijk mijn lijf in balans krijgen voor herstel, zodat ik het niet zou verergeren. Eriko legde gelijk de vinger op de pols en ik had het gevoel dat ze uiters precies was in het bepalen van de accu punten. Bij andere accupunctuur therapeuten heb ik wel meegemaakt dat ze mis prikten, maar dit is bij Eriko niet één keer gebeurd. Na een serie relaxerende behandelingen, waarna ik telkens door en door vermoeid en ontspannen thuis kwam, heeft Eriko mij geholpen met het verspoedigen van mijn herstel. Ik ben regelmatig terug gekomen voor bepaalde stress gerelateerde klachten en blessure preventie. Haar methode van accupunctuur, massage en electrotherapie is zeer modern en doeltreffend.
 Reageer